Geschiedenis


Geschiedenis

Geschiedenis acupunctuur

Acupunctuur vindt zijn oorsprong in China, het is een onderdeel van de Chinese Geneeskunde. Het is een zeer oude geneeswijze, men schat al meer dan 4000 jaar oud. De eerste geschriften over Chinese Geneeskunde en acupunctuur dateren van 1500 voor Christus.

In een boek uit die tijd, de Nei Tsjing, bespreekt keizer Huang Ti met zijn eerste minister Tsji Po de problemen rondom ziekte en gezondheid, waarbij de naaldengeneeskunde een belangrijke rol speelt. Door de eeuwen heen is deze geneeswijze gebruikt in China.


In China zijn filosofie en religie nauw met elkaar verbonden. De samenhang van de mens (microcosmos) en de natuur (macrocosmos). De juiste indeling van tijd en plaats, de afstemming van alles op elkaar. De betekenis van familie en verwantschap spelen een grote rol.


‘Yin yang is de weg van hemel en aarde, de wetmatigheid en principe van de 10.000 dingen, vader en moeder van de verandering en transformatie, oorsprong van leven en dood……’. Su Wen H-5


Het klassieke Chinese karakter voor yin is de schaduwzijde van de berg en yang staat voor de zonzijde van de berg. Hieruit ontstonden de eerste resonanties zoals licht en donker, zon en maan, hemel en aarde.

Dit resulteerde in een cyclisch wereldbeeld waarbij alles in een voortdurende beweging en verandering zit. Elk fenomeen kan worden uitgedrukt in yin yang en ook werden yin en yang de principes hoe qi zich manifesteert. Deze voortdurende verandering kunnen we overal in de natuur zien. Bijvoorbeeld de dag die nacht wordt en weer dag. De seizoenen, het opkomen en weer vergaan van de planten, bomen en bloemen. Alles heeft zijn eigen tijd en zijn eigen ritme.

Het symbool voor yin yang heet Taiji, het druk de 4 aspecen van yin yang uit.


Yin en yang zijn tegengesteld.

Yin en yang scheppen elkaar.

Yin en yang controleren elkaar.

Yin en yang gaan in elkaar over.


De yin yang qi theorie ligt ook te grondslag aan de Chinese geneeskunde.

Bilzekruid Acupunctuur en Natuurgeneeskunde

Als je iets wilt pakken, moet je het heel even loslaten. Als je iets wilt loslaten, moet je het heel even pakken.

Lao-Tse

Contact

Telefoon: 06-44398112

E-mail: info@bilzekruid.nl

Behandeling volgens afspraak. Ook in het weekend of in de avond.

Hoekwierde 131

1353 PK Almere-Haven
©copyright Bilzekruid / All Rights Reserved 2023