Dr Tan Balance Method


Dr Tan Balance Method

Pijnbestrijding volgens de dr Richard Tan balance methode

Voor ongemak en pijn op iedere locatie. Door de pijn zo precies mogelijk te lokaliseren kun je snel en verbluffend resultaat behalen met deze methode.


Na de lokalisatie wordt bepaald welke meridiaan(en) door dat gebied loopt. Aan de hand daarvan wordt een keuze gemaakt met welke meridiaan het probleem behandeld wordt: hierbij heeft de acupuncturist de keuze uit 5 verschillende systemen waarbij specifieke energetische relaties tussen de 12 hoofdmeridianen als leidraad dienen.

Onder ongemak verstaan we onder andere tintelingen, gevoelloosheid, zwaar gevoel en bewegingsbeperking, ongeacht de oorzaak.

Pijn kan omschreven worden als stekend, zeurend, zwaar, brandend, trekkend.

De oorzaak van de pijn kan van blessure tot slijtage zijn.

Veel voorkomend zijn nek- en schouderklachten, rugklachten, hoofdpijn, pijn van heup, knie en andere gewrichten. Daarnaast ook maag en darmklachten (prikkelbaar darm syndroom), PMS, enz.

Het eerste bezoek voorpijnbestrijding bestaat uit drie stappen:


Chinese diagnose stellen, ofwel wat is uw klacht en de oorzaak. Dit gebeurt aan de hand van een anamnese.

Behandelstrategie opstellen aan de hand van de klachten. Hier komt een behandelplan uit voort.

Behandeling uitvoeren en Testen of het behandelplan goed is.

Zowel voor u als voor mij is het belangrijk om te weten of ik de juiste behandeling voor u persoonlijk heb uitgevoerd. Daarom zal ik tijdens de behandeling u regelmatig vragen om te bewegen en mij te vertellen wat het verschil in waarneming is. Hierdoor kan ik direct de behandeling bijstellen voor een optimaal resultaat als dat nodig is.

Mocht er de eerste keer geen verandering waargenomen worden dan kan ik niets voor u betekenen. Dan zal ik u ook niet langer in behandeling houden tenzij u ook voor iets anders behandeld wilt worden.


Bij de pijnbestrijding van dr Tan zal ik u in eerste instantie 2 tot 3 keer per week zien. Als de pijn voldoende afgenomen is gaat de behandeling naar 1 keer per week. Zo laten we steeds meer tijd tussen de behandelingen zitten tot u uiteindelijk kunt naar een onderhoud van 1 keer per 6 weken.

Bilzekruid Acupunctuur en Natuurgeneeskunde

Als je iets wilt pakken, moet je het heel even loslaten. Als je iets wilt loslaten, moet je het heel even pakken.

Lao-Tse

Contact

Telefoon: 06-44398112

E-mail: info@bilzekruid.nl

Behandeling volgens afspraak. Ook in het weekend of in de avond.

Hoekwierde 131

1353 PK Almere-Haven
┬ęcopyright Bilzekruid / All Rights Reserved 2023