Cursus kruidengeneeskunde

Cursus basis kruidengeneeskunde

De cursus basis kruidengeneeskunde is een praktijkgerichte cursus die gaat over het zelf leren toepassen van kruiden bij alledaagse lichamelijke en geestelijke problemen.

We gaan het hebben over de geschiedenis van kruidengeneeskunde en hoe we er nu tegenaan kijken. Over manieren van toepassen, bereidingswijzen, plantenfamilies en inhoudsstoffen van een aantal planten. Natuurlijk bespreken we ook verschillende kruiden, vaak kruiden die je zelf kunt vinden en/of kweken. Een ander onderwerp is kruiden en de psyche, een (in mijn ogen) heel belangrijk onderdeel in deze tijden van stress.

Het is niet alleen theorie, we gaan ook dingen maken, bijvoorbeeld een zalf, theeën, tincturen en crème. En we gaan naar buiten om planten te zoeken en eventueel te oogsten.

Aan het eind van de cursus heeft iedereen een eigen, persoonlijke (natuurlijke) EHBO doos samengesteld. Met de uitgebreide leerstof kun je thuis al het geleerde in praktijk kan brengen.

De cursus wordt gegeven bij de open universiteit in Almere. Locatie Helen Parkhurst in de verzetswijk. In totaal zijn er 5 avonden theorie en 2 ochtenden praktijk. Opgeven kan via de site van de volksuniversiteit Almere. www.volksuniversiteitalmere.nl